Burak Istanbullu

Bilgi Teknolojileri Günlüğü

Windows 8 Kurulum – İlk Konfigurasyon – Hesap Ayarları

İlk İzlenim :

Windows 8 ilk kurduğumuzda karşımıza kişiselleştirilebilir bir dizi döşeme çıkıyor. Sisteminizdeki her bir uygulama ekranda bir döşeme parçası olarak gösteriliyor.Döşemeler simgelerden daha iyi ve bunun birkaç sebebi var. Uygulamanın kendisinin gösterebileceği daha fazla alana sahipler. Mesela hava durumu uygulaması, uygulamayı açmanızı gerektirmeden size hava durumu ile ilgili bilgi veriyor.

Windows 8 notebook – masaüstü bilgisayarlarından çok tablet veya dokunmatik ekran kullanan cihazlar için olağanüstü kullanım kolaylığı sağlıyor diyebiliriz. Özel dokunmatik hareketlerle klavye ve mouse ile ugrasmadan cok hızlı ve efektif bir şekilde kullanım imkanı sağlıyor.

Download Link : http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/download
Product Key:   TK8TP-9JN6P-7X7WW-RFFTV-B7QPF

Kurulum :

1 – ) Bilgisayar Windows 8 Dvd si ile başlatılır. Gelen ilk ekranda Dil – Tarih – Klavye seçeneklerinden istenilen ayarlar yapılır.

2 – ) Install Now ile devam ediyoruz.

3 – ) Microsoft tarafından verilen Product Key:   TK8TP-9JN6P-7X7WW-RFFTV-B7QPF girip devam ediyoruz.

4 – ) Mevcutta kullandığınız işletim sistemini güncellemek ve data-uygulamlarınızı tasımak istiyorsanız Upgrade, Sıfırdan temiz kurulum yapmak istiyorsanız Custom ile devam ediyoruz.

5 – ) Kurulumu yapmak istediğimiz partition seçiyoruz.

6 – ) Kurulum başladı. Kurulum buraya kadar Windows 7 kurulumu ile hemen hemen aynı gitmektedir.

7 – ) Kurulum bitti Windows açılıyor.

8 – ) Gelen ilk ekranda Windows bizi yeni Metro arayüzüyle karşılıyor. Burada sonradan da değiştirebileceğimiz renk tema ve pc isim ayarlarını yapıyoruz.

9 – ) Network arabirimimizi kullanmak için paylaşım ayarını yapıyoruz.

10 – ) Windows 8 özelleştirebileceğimiz ve ilk ayarları yapabileceğimiz ekran geldi. İsterseniz Express Settings ile bu ayarları default bırakabilir, isterseniz de Costumize ile devam edebilirsiniz. Ben ayarları görmek için Costumize ile devam ediyorum.

11 – ) Windows Update, Otomatik Driver kurulum ve güncellemeleri, IE için SmartScreen Filter ayarlarını düzenleyebiliriz.

12 – ) Microsoft’a cesitli konularda Feedback verip verilmemesi ile ilgili seçenekleri düzenleyebiliriz.

13 – ) Windows 8 in en önemli yeniliğine geldik. Artık Microsoft hesabınızla bilgisayarınızı açabilirsiniz. Bunun avantajı bulut teknolojisini de hesaba katarsak giriş yaptığınız bütün Windows 8 pc lerde aynı arayüz-profil resmi-tarayıcı geçmişi-online içeriklere ulaşabilirsiniz. Bu ekranda giriş yapabilmeniz için tabiki internet bağlantısı gerekmektedir.

14 – ) Internet baglantınız yoksa asagıdaki gibi bir uyarı alıp, Local user oluşturmamız gerekmektedir. Bu sekilde giriş yapıp daha sonra Microsoft hesabına geçirebiliriz bilgisayarımızı.

15 – ) Ayarlarımız tamamlandı, ve Windows yaptığımız ayarları güncelleyip kurulumunu tamamlıyor.

16 – ) Windows 7 den alışık olduğumuz hızlı kurulum ve kullanım Windows 8’de devam ediyor.

17 – ) Windows 7 bizi yeni Metro Arayüzü ile karşılıyor. Şu an Local user ile giriş yaptığımız için aşağıdaki resimde sol üstte sadece username yazmakta. Microsoft hesabı ile giriş yaptığınızda profil resminiz, kişileriniz, mailleriniz, facebook üzerindeki resimleriniz, takvim bilgileriniz sizi ilk ekranda karşılayacaktır.

18 – ) Bu özellikleri kullanmak için network hattımı aktif hale getiriyorum ve şekildeki gibi ip yapılandırmasını yapıyorum.  Control Panel yönetimi ve temel ayarların hepsi Windows 7 arabirimini ve altyapısını kullanmakta, o yuzden Windows 7 kullanan kullanıcılar zorlanmayacaktır.

19 – ) Internete erişim sorunumuzu çözdüğümüze göre artık Pc Settings / Users kısmından Microsoft hesabımızı kullanmaya başlayabiliriz.

20 – ) Kullanıcı adı ve şifremizi giriyoruz.

21 – ) Bundan sonra Windows’a bu hesabımızı kullanarak giriş yapacağız.

22 – ) Hesabımızı değiştirdik.

23 – ) Action Center bölümünden Windows u da aktive edelim.

24 – ) Windows kayıt edildi, şu an aktif.

25 – ) İstediğiniz hesaplardaki kişileri yönetmek – görmek için artık Windows 8 i kullanabilirsiniz.

26 – ) Bilgisayarınızdaki Facebook – SkyDrive – Flickr hesaplarınızdaki resimlerinizi işletim sisteminiz üzerinden görebilirsiniz.

27 – ) Windows 8’den son dakika Spor haberleri 🙂

28 – ) Internet Explorer 10 .

29 – ) Düzenlemeler sonrası ekran görüntümüz de bu şekilde.

Yorum bırakın